Počinje zatvoreni sistem naplate putarine

26.11.2018.
Od 25.11.2018.primjenjuje se zatvoreni sistem naplate putarine na auto-putu "9. januar" od Banjaluke do Doboja, koji podrazumijeva plaćanje po pređenom kilometru, najavljeno je iz Јavnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske". Naplata će biti vršena na postojećim naplatnim stanicama "Prnjavor" i "Kladari", te na novoizgrađenim stanicama "Laktaši", "Drugovići" i privremenom naplatnom mjestu na petlji "Mahovljani".
"Cijena putarine na relaciji Banjaluka-Kladari, nadomak Doboja, za putnička vozila iznosiće 7 KM, dok će vožnja od Banjaluke do Prnjavora koštati 4 KM.
U saopštenju se ističe da je novi cjenovnik dostupan na internet stranici "Auto-puteva" kao i na svim naplatnim stanicama duž auto-puta "9. januar" od Banjaluke do Doboja, kao i na auto-putu od Gradiške do Banjaluke.
"Na auto-putu Gradiška-Banjaluka u funkciji ostaje otvoreni sistem naplate putarine u Јakupovcima. Ovaj sistem biće u funkciji sve do završetka izgradnje i opremanja naplatnih stanica u Aleksandrovcu, Novoj Topoli i u Čatrnji, poslije čega će sistem naplate putarine iz otvorenog preći u zatvoreni", ističe se u saopštenju. S obzirom na to da putnici iz Banjaluke ka Doboju moraju proći naplatno mjesto u Јakupovcima, iz "Auto-puteva" naglašavaju da prolazak plaćaju po utvrđenom cjenovniku, odnosno,5 KM za putnička vozila, ali na izlazu sa auto-puta "9. januar" u Kladarima ili u Prnjavoru, taj iznos im se odbija od utvrđene cijene putarine na tom auto-putu, tako da će na izlazu doplatiti razliku.
U povratku ka Banjaluci, na privremenom naplatnom mjestu na petlji "Mahovljani", vozači će, uz priznanicu o plaćanju putarine na auto-putu "9. januar", dobiti i vaučer koji im garantuje besplatan prolazak kroz naplatnu stanicu "Јakupovci".
U saopštenju se dodaje da su na privremenom naplatnom mjestu "Mahovljani", koje će biti u funkciji do zatvaranja sistema naplate putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, predviđene po dvije trake, za manuelnu i elektronsku naplatu putarine u oba smjera.
Kada je riječ o naplati putarine elektronskim putem, pomoću TAG uređaja, na privremenoj naplatnoj stanici u Mahovljanima na naplatnim trakama za elektronsku naplatu putarine iz pravca Kladara prema Banjaluci, provjerava se ulazna stanica na kojoj je vozilo ušlo na auto-put "9. januar", te se na osnovu toga naplaćuje putarina.

Zimski san i za banjalučke fontane

26.11.2018.
Tokom prošle nedelje počelo je čišćenje i priprema fontana za zimski period. Radovi podrazumijevaju čišćenje, konzervaciju i pokrivanje, obavljaju se na fontanama koje se nalaze na Trgu Krajine, Trgu palih boraca, kod zgrade Narodne skupštine RS, u parkovima "Petar Kočić" i "Mladen Stojanović", te Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta RS i Medicinskog fakulteta.
Grad održava i fontanu na kružnoj raskrsnici na zapadnom tranzitu, koja će raditi. U slučaju ekstremnih vremenskih uslova, neće raditi ni taj vodoskok.
Ponovni početak rada planira se na proljeće, a tačan datum zavisi od vremenskih uslova.

"Doživljaji mačka Toše"

24.11.2018.
Premijerom lutkarske predstave "Doživljaji mačka Toše" u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci 23.11. 2018 otvorena 63. sezona.
Režiju, scenografiju i dizajn svjetla potpisao je Aleksandar Pejaković. Naslovnu ulogu, mačka Tošu glumi mladi glumac, student treće godine Akademije umjetnosti u Banjaluci Anando Čenić. Reditelj predstave kaže da je Ćopića htio da uvrsti u pozorište i da na scenu postavi piščevo najdraže djelo - "Doživljaje mačka Toše". Pejaković kaže da Ćopićeva djela imaju veliki značaj i šalju duboke poruke djeci.
– Ćopićeva bajka o lijenom mačku Toši odvodi nas u davno doba, koje nam kazuje da je problem ljenosti veoma star, kao što su stari svijet i čovječanstvo. Kada dijete raste, prolazi kroz različite periode. Odmah nakon rođenja majka ga doji, a roditelji zajedno brinu o svemu. Dijete u takvim trenucima zaključi da će tako biti uvijek. Međutim, u određenom uzrastu, roditelji krenu tražiti od njega ispunjenja obaveza i odgovornosti– rekao je Aleksandar Pejaković.
Pored nosioca naslovne uloge, Ananda Čenića, u predstavi je i Željko Milićević, koji je ulogu imao i u "Doživljajima mačka Toše", 1984. godine. U glumačkoj postavi su i Svjetlana Andrić, Đurđa Vukašinović i Dragan Banjac.
Mrvice obilježavaju svoj dan
17.11.2018.
Povodom Svjetskog dana prijevremeno rođenih beba UKC RS i Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvica” podsjećaju na pažnju i uslove koji su potrebni bebama koje prerano ugledaju svijet. Od 2011. godine, 17. novembar se obilježava kao Dan prijevremeno rođenih beba i uvršten je u kalendar Svjetske zdravstvene organizacije kao dan podizanja svijesti o svim izazovima sa kojima se susreću prijevremeno rođene bebe i njihove porodice.
Ove godine tokom kampanje “Ljubičasti novembar” u organizaciji Udruženja „Mrvice” prikupljao se i novac za tople krevetiće za neonatološko odjeljenje, a članovi Udruženja upriličiće i posjetu majkama i bebama u UKC RS.
U prethodnih 8 mjeseci u Banjaluci prijevremeno rođeno 300 beba.

„BL Bajk” prestaje sa radom

17.11.2018.
Zbog sve nižih temperatura i približavanja zimske sezone, sistem za iznajmljivanje javnih bicikala, „BL Bajk”, od nedjelje 18.11.2018. prestaje sa radom. Sistem je uveden proljetos, a za početak opremljen je sa četiri terminala sa ukupno 30 bicikala. Slijedi zimska pauza, sve do proljeća. Ovo je uobičajena praksa u svim gradovima u kojima postoji ovakav sistem, a bicikli će tokom zime biti zaštićeni na adekvatan način.
Iz Odsjeka za saobraćaj najavljuju da će u 2019. godini sistem biti proširen novim teminalima, sa ciljem da se u budućnosti cijeli grad pokrije stanicama sa javnim biciklima.

Počinje useljavanje studenata u paviljon dva

16.11.2018.
Banjalučki Studentski centar "Nikola Tesla" dobio je 15.11.2018. upotrebnu dozvolu za paviljon dva i studentsku menzu, koji se nalaze u sklopu ovog centra.
Iz banjalučkog Studentskog centra je saopšteno da će Uprava Centra organizovati dodatne smjene za useljavanje, da bi izašla u susret studentima. "Služba za prijem studenata radiće u petak 16.11. u vremenu od 8.00 do 20.00 časova i u subotu, 17. novembra, od 8.00 do 16.00 časova, radi što bržeg useljavanja studenata u paviljon dva", dodaje se u saopštenju.

Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan

16.11.2018.
U velikoj sali Banskog dvora je 15.11.2018 održana svečana akademija povodom 40 godina rada Medicinskog fakulteta u Banjaluci. Zaslužnim ustanovama i pojedincima dodijeljena su priznanja, a najavljeni su i ambiciozni planovi za naredni period.
Medicinski fakultet nosilac obrazovanja u zdravstvu u Srpskoj, ali i jedan od vodećih fakulteta Univerziteta u Banjaluci, posebno kada je riječ o primjeni praktičnih metoda u nastavi, smatra rektor Banjalučkog Univerzitete, Radoslav Gajanin. "Medicinski fakultet je jedna od vodećih članova našeg univerziteta. Ovaj fakultet ima uspješnu međunarodnu saradnju i vjerujem da će tako biti i u budućnosti", rekao je Gajanin.
Dekan medicinskog fakulteta Ranko Škrbić rekao je da ovaj fakultet prati savremene trendove u naučnoistraživačkoj nastavi.
Akademiji su prisustvovali predstavnici medicinskih fakulteta iz zemalja bivše Jugoslavije, zvanice iz javnog i društvenog života, predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović, kao i ministri u Vladi Srpske.
U sklopu proslave je 16.11. je promovisano preko 200 doktora medicine, stomatologije, magistara farmacije i zdravstvene njege.

"1.000 sadnica za ljepšu Banjuluku"

15.11.2018.
Grad Banja Luka u sardanji sa Šumskim gazdinstvom Banja Luka i Šumarskim fakultetom započeo je akciju obnavljanja i sadnje novog drveća. Tim povodom je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio: "Cilj nam je u ovoj sezoni jesenjoj posaditi 1.000 novih sadnica na području grada Banjaluke, na više lokacija, od Lazarevo do Ade, uz jedan i uz drugi tranzit. Nastojimo da se u tu akciju angažuju i građani, razne organizacije i nevladine institucije".
Prvo stablo pod okriljem akcije “1000 sadnica za ljepšu Banjaluku” zasađeno je 13.11.2018. u blizini Dječijeg pozorišta Republike Srpske, a u narednih dvadesetak dana sadnice će biti posađene i na Istočnom tranzitu, Adi i Lazarevu.

Obavezna zimska oprema

15.11.2018.
Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, podsjećamo vozače da je danas stupila na snagu zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme.
Auto-moto savez Republike Srpske podsjeća sve vozače da u periodu od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uslove.
Pod zimskom opremom podrazumijeva se da putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju više od 8 sjedišta imaju zimske pneumatike na sva četiri točka.

Banjaluka postaje "pametni grad"

13.11.2018.
Grad Banjaluka je 12.11.2018 potpisao sporazum sa ETF i kompanijom Lanako na osnovu kojeg će se pristupiti razvoju softverskih programa i okruženja, što podrazumijeva digitalizaciju niza usluga.
Prilikom potpisivanja sporazuma Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, izjavio je da je jedan od strateških ciljeva gradske administracije transformacija Banje Luke u „pametni grad“. "To znači modernizaciju usluga Grada i put ka elektronskim uslugama u najširem smislu riječi. Modernizacija komunalnih usluga danas predstavlja zapravo čitav niz mobilnih aplikacija koje su nezaobilazan dio toga" naveo je Radojičić koji je u ime Grada, potpisao sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Elektrotrehničkim fakultetom i informatičkom kompanijom Lanako.
Dekan banjalučkog ETF-a Branko Blanuša, rekao je da će ETF maksimalno doprinijeti realizaciji sporazuma kroz kvalitetno školovanje kadra, zatim kroz programe prekvalifikacije i dokvalikacije i koncipiranjem zajedničkih projekata sa Gradom i kompanijom Lanako. On je napomenuo da je planirano i formiranje koordinacionog tima za digitalnu transformaciju koji će se baviti koncipiranjem različitih projekata u ovoj oblasti.
Direktor kompanije Lanako Nebojša Ninić, izjavio je da Lanako ima najveću bazu ljudskih resursa u oblasti informatike i da može dati veliki doprinos razvoju ETF-a i grada u cjelini.

Raspao se međunarodni advokatski tim za odbranu Davida Dragičevića

12.11.2018.
Međunarodni advokatski tim u slučaju ubistva Davida Dragičevića više ne postoji. "Do raspada međunarodnog advokatskog tima u slučaju “Dragičević” je došlo iz prostog razloga što smo imali različita mišljenja i nismo ispunili želje lica koje nam je dalo punomoć," izjavio je jedan od članova tima advokat Duško Tomić. Ako želite da saznate detalje pogledajte izjavu Duška Tomića, jednog od članova advokatskog tima koju prenosi atv prema izvoru n1info.com.

Mural posvećen Marijanu Benešu

11.11.2018.
Proslavljeni banjalučki bokser Marijan Beneš dobio je mural u Banjaluci koji se oslikava na jednoj zgradi u naselju Borik.
Nešto ranije, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, izjavio je da bi i jedna od banjalučkih ulica trebalo da ponese naziv po Marijanu Benešu.

Postavljen centralni stub novog Zelenog mosta

11.11.2018.
Iz gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve saopšterno je da izgradnja novog Zelenog mosta u Banjaluci teče predviđenom dinamikom. Građevinari privode kraju radove na centralnom riječnom stubu.
Prema procjenama iz ovog odjeljenja, građevinari su iskoristili nizak nivo vodostaja Vrbasa i povoljne vremenske prilike, te privode kraju izgradnju centralnog riječnog stuba, što je bio najzahtjevniji dio ovog projekta, jer je jedini od ukupno tri koji je u riječnom koritu.
Na platou ispred Doma penzionera počela je izrada nosača koji će takozvanom lansirnom rešetkom biti postavljeni na stubove mosta, naveli su u Odjeljenju.
Iz Odjeljenja za komunalne poslove najavili su da će, čim to tehničke mogućnosti dozvole, zasaditi nove sadnice na mjestu stabala koja će morati biti uklonjena zbog izgradnje mosta.

Ko kaže da kod nas nema para?

6.11.2018.
Prema podacima Poreske uprave RS gotovo po pola miliona konvertibilnih maraka iznosila je februarska plata dvoje zaposlenih u Banjaluci. Najveće lično primanje, nakon oporezivanja, je 466.783 konvertibilnih maraka (oko 250.000 evra), a drugo iznosi 459.390 KM. Ostali podaci o primanjima su, po zakonu, tajni.
Ima se, može se...Dva radnika(?!) u Banjaluci dobila platu po nevjerovatnih POLA MILIONA KM
Nezvanično riječ je o dvojici bankara koji su u drugom mesecu, osim redovne plate, za dobro poslovanje nagrađeni i godišnjim bonusom. Treće najveće lično primanje tokom ove godine isplaćeno je u oblasti nekretnina, iznajmljivanja i poslovnih aktivnosti - tačno 61.514 KM isplaćeno je u maju.
Inače, plate u finansijskom sektoru su najviše i prosječna neto plata iznosi 1.421 marku i za 540 maraka veća je od republičke prosječne plate.

Privremena obustva saobraćaja u Kozarskoj ulici zbog stabla

5.11.2018.
Veliko stablo javora srušilo se jutros (5.11.) u Kozarskoj ulici u naselju Kočićev vijenac i oštetilo dva parkirana automobila.
"U pitanju je veliko stablo, zbog čega je saobraćaj bio privremeno obustavljen. Pošto se radi o velikom stablu sa gustom krošnjom, prilikom pada grane su oštetile dva automobila koja su bila parkirana na drugoj strani saobraćajnice", rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Dodali su da su pripadnici Vatrogasne brigade, u saradnji sa radnicima "Tamarisa" uklonili ovo stablo.
U Vatrogasnoj jedinici grada kazali su da se drvo srušilo preko ulice zbog starosti i truleži.

Tokom vikenda pronađena droga u tri objekta, uhapšena dva lica

5.11.2018.
U noći subota na nedjelju (3./4.11.) izvršena je racija u više banjalučkih lokala. Prilikom racije u tri lokala je pronađena određena količina materije koja asocira na opojne droge, marihuanu, kokain i hašiš, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. Dva lica su uhapšena zbog posjedovanja droge.
"Njihova prekršajna ili krivična odgovornost utvrdiće se nakon završenih svih potrebnih radnji, o čemu će biti obaviješteni i nadležni ograni", saopšteno je iz PU Banjaluka.
Nezvanično, lokali u kojima je izvršena racija su "Picerija kod Brke", "Јova bar" i "Debela Berta".
Pripadnici Policijske uprave Banjaluka, kod dva vozača, pronašli su i oduzeli noževe na preklop, pa će uslijediti sankcionisanje zbog počinjenih prekršaja, saopšteno je iz ove Policijske uprave. Preduzet je i niz drugih mjera u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja prema Zakonu o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a iz policije naglašavaju da će nastaviti sa sličnim aktivnostima s ciljem zaštite građana i njihove imovine, te prevencije inkriminisanih radnji.

Praznik karatea u Boriku

5.11.2018.
Na međunarodnom karate turniru “Grave Energija kup” koji je održan u dvorani “Borik” 3.11. nastupilo je 1.267 takmičara iz 11 zemalja i 97 klubova. Prvo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je sarajevskom Perfektu sa 48 bodova (sedam zlatnih, pet srebrnih i 17 bronzanih medalja. Iza njih plasirali su Đion iz Bihaća sa 44 boda (8, 3, 14) i Regeneracija iz Velike Kladuše sa 42 (4, 11, 8). Ipak, najviše uspjeha imao je organizator ove smotre, Karate klub Energija iz Banjaluke sa 52 boda (9, 7, 11), ali se po običaju rezultati domaćina nisu računali u generalnom plasmanu.
- Prezadovoljni smo i sa organizacijom, ali i sa uspjehom naših takmičara. Ono što nas posebno raduje da smo ove godine uspjeli da u Banjaluku dovedemo čak karatiste iz 11 zemalja (Austrija, Bugarska, Italija, Njemačka, Srbija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija i BiH). Ovaj turnir je među tri najjača i najveća na prostoru bivše Jugoslavije, a uz Ilidžu najveći u BiH - naglasio je trener Karate kluba Energija Boris Popović.
Karatisti iz Republike Srpske poručuju da imaju zajednički cilj, a to je da se ovaj sport podigne na još viši nivo iako domaći takmičari idu u korak sa regionom. Grave Energija kup je uspješno okupio preko 1000 takmičara, a gosti potvrđuju da dolaze i naredne godine.

Otpočela vaterpolo sezona u Banjaluci

4.11.2018.
U do kraja neizvjesnoj utakmici vaterpolisti Banja Luke izgubili su od ŽAK-a iz Kikinde sa 10:9.
Od početka utakmice klubovi su se smjenjivali u vođstvu da bi na poluvrijeme vaterpolisti iz Kikinde otišli sa golom prednosti. U trećoj četvrtin vaterpolisti Banajaluke su poveli sa 9:8, ali su gosti uspjeli da preokrenu rezultat i da na kraju pobjede.
Pored Banjalučana, ove sezone u Prvoj B ligi Srbije takmiče se četiri kluba iz Beograda: Palilula, Dorćol, Singidunum i Novi Beograd, a tu su još Spartak iz Subotice, kikindski ŽAK, valjevski Valis i kruševačka Rasina.
Jedini smo klub iz Banjaluke koji je osvojio Kup i prvenstvo BiH prošle sezone i naš cilj je da ojačamo drugu ekipu, koja bi se u neko dogledno vrijeme, kada bude dovoljno sredstava, takmičila u Jadranskoj ligi. Ona je prije svega razvojna liga, jer iz nje nema prolaska ka evrotakmičenjima kao što je to, recimo, slučaj sa košarkaškom ABA ligom - izjavio je trener banjalučkih vaterpolista Slobodan Grahovac.

Zapadnim tranzitom ponovo 70 km na sat

3.11.2018.
Ograničenje brzine na zapadnom tranzitu, od pasarele do kružnog toka kod Lauša, koja je smanjena prije tri mjeseca zbog stalnih žalbi jednog mještanina, ponovo je vraćena na početnih 70 kilometara.
Staro ograničenje brzine je vraćeno nakon što je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS poništilo rješenje Ekološkog inspektorata Odjeljenja za inspekcijske poslove, kojim je brzina na zapadnom tranzitu sa 70 kilometara na sat smanjena na 40.

Pretpremijera filma Južni vjetar

2.11.2018.
Film “Južni vetar” režisera Miloša Avramovića pretpremijerno je prikazan 1.11.2018. u banjalučkom Cineplexxu Palas.
Pretpremijeri, koja je bila organizovana za novinare, prisustvovali su režiser i glumačka postava filma.
Režiser Miloš Avramović je istakao da je želio kroz ovo ostvarenje da prikaže realnost današnjeg društva.
Glumac Miloš Biković je rekao da je uživao igrajući lik Petra Maraša, te da je uloga bila veliki izazov. Glumci su se složili da je glumiti negativca jednako teško i slojevito kao tumačiti bilo koju drugu ulogu.
Film će se prikazivati od 1.11. biti na redovnom repertoru.
U Srbiji ovaj film ruši sve rekorde gledanosti i za samo 7 dana vidjelo ga je preko 150000 gledalaca.
Film je uzbudljiv akcioni triler koji prikazuje beogradsku automafiju.
"Ne pamtim kada je neki film imao ovakvo otvaranje. Film se kreće u lagane atmosfere i pričice koje onda postaju sve teže i opasnije. Događanja su prikazanja kao produkt loših odluka", izjavio je režiser filma Miloš Avramović.
Glavne uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac (posljednji film velikog glumca), Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

Prvi avion "Ryanaira" sletio na banjalučki aerodrom

30.10.2018.
Avion kompanije „Ryanair“ je sletio u 10.10 časova 30.10.2018 na banjalučki aerodrom. Nakon polučasovnog zadržavanja isti avion je poletio nazad u Stokholm. Sve karte za ove prve letove su unaprijed rasprodane.
Avionu je priređen svečani doček, a sačekali su ga i tradicionalni vodeni topovi. Na aerodrom su avion dočekali Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, Myles Geiran ambasador Irske za BiH sa sjedištem u Ljubljani,Igor Radojčić, gradonačelnik Banjaluke, Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS.
Vladimir Milićević, pilot koji je upravljao avionom koji je doletio iz Stokholma rekao je da je let protekao uredno. "Let je protekao uredno, ali je bilo turbulencija jer je duvao jak južni vjetar, a na banjalučki aerodrom smo došli da ostanemo, odnosno da nastavimo saradnju", izjavio je Milićević.
"Ovo je jedan od najznačajnijih dogadjaja za RS i njene građane. Pregovori za uspostavljanje avio-linija su trajali godinama i izuzetno mi.je drago da je to sada realizovano", istakla je prilikom dočeka Cvijanovićeva.
Direktor Aerodroma Banja Luka Duško Kovačević vjeruje da će naredne godine broj putnika na banjalučkom aerodromu biti veći od 100.000.
Letove ove kompanije možete bukirati OVDJE.
Možete pogledti  video Banja Luka Airport - Ryanair promo video kojim Raynar najavljuje ove letove, predstavljajuću u 40 sekundi Banjaluku i okolinu.
Više informacija o aerodromu i drugim letovima potražite u tagu Avio prevoz našeg Infoservisa.
Prvi let "Ryanaira" sa međunarodnog aerodroma Banjaluka za Stokholm, nije sletio na predviđeni aerodrom Skavsta, nego Arlanda, glavni aerodrom u Stokholmu, koji je udaljen 140 kilometara od predviđene destinacije. Avion je zbog magle, morao da promijeni mjesto slijetanja. U saopštenju "Ryanair" piše da se izvinjavaju putnicima, a li da se ovakve stvari dešavaju i da na njih ne mogu da utiču.
Oko 18 časova na banjalučki aerodrom je sletio i drugi avion „Ryanair“ iz Memmingena.
I ovaj avion je bio u potpunosti popunjen.

Tropska noć u Banjaluci

29.10.2018.
Prema analizi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u noći između 28. i 29. oktobra izmjereno je rekordnih 20,8 stepeni Celziusa.
"Ovo je i prva tropska noć zabilježena u Banjaluci u oktobru. Tropska noć se bilježi kad je minimalna temperatura ostala iznad 20 stepeni Celzijusa. Najviša minimalna temperatura u oktobru ranije je izmjerena 4. oktobra 2006. godine i iznosila je 17 stepeni Celzijusa", stoji u analizi ovog zavoda.Ljeto je prošlo, prošetajte prije nego što otpočne sezona jesenjih kiša

mojTim se zahvaljuje posjetiocima portala Blinfo i želi im ljepše i ugodnije vijesti i novosti iz Banjaluke.

Ma nema ništa kad ti kažem.


Last update septembar 2018.

 Prilagođeno pretraživanje

I ovdje imate mogućnost pretrage sajta blinfo. Ukucajte - unesite pojam i kliknete na dugmeTraži i ukoliko pojam postoji na sajtu blinfo dobićete spisak topika koji ga sadrže